Menu
EUR
Welke werkkleding in de winter?

Welke werkkleding in de winter?

Wat is de juiste werkkleding in de winter? De temperaturen worden steeds lager en dit betekent dat uw outfit ook aangepast dient te worden voor de juiste bescherming. Vaak zien we nog dat men als een ‘Eskimo’ aan het werk gaat om het warm te krijgen. Met de technische werkkleding die er tegenwoordig is hoeft dit niet meer. Het is niet per definitie zodat een dik pak ook beschermt tegen wind- en kou. Daarnaast is de bewegingsvrijheid minimaal. Wij geven u een aantal tips voor de juiste werkkleding in de winter!

Wat is goede Werkkleding in de winter?


Een outfit in de winter moet naast warm ook net zo functioneel zijn als de zomer outfit. Wij werken daarom vanuit het 3-lagen principe om een outfit te creëren die de gehele dag de juiste bescherming geeft. Het 3-lagen systeem komt uit de bergsport waar dit al vele jaren wordt toegepast. Op een gemiddelde werkdag is de temperatuur in de ochtend en aan het eind van de dag lager dan rond de middag. Bijvoorbeeld een winter werkjas met een te dikke voering kan daarom soms vervelend zijn.

3-lagen Werkkleding Systeem


Laag 1


De eerste laag voor een goede werkkleding in de winter outfit is onderkleding die de juiste bescherming geeft en het transpiratievocht van het lichaam afvoert om droog en comfortabel te blijven gedurende de dag. Een populaire Thermokleding set is de Blaklader Light. Dit setje thermokleding is geschikt van +10 tot -10 wat goed aansluit bij een Hollandse winter.

Laag 2


Een tweede laag isoleert warmte. Een microfleece is hiervoor zeer geschikt. Microfleece heeft als eigenschap dat het warm is en goed isoleert. Wel is het belangrijk dat het Microfleece goed aansluit op het lichaam zodat er een warmte weg kan. De Blaklader 4895 is een Microfleecevest met veel stretch voor een maximale bewegingsvrijheid.

Laag 3


De buitenste laag beschermt tegen wind, water en kou. Dit is dan ook werkjas. Een werkjas is er verkrijgbaar met isoleren voering of functionele mesh voering. In combinatie met laag 1 en 2 is in Nederland met actieve werkzaamheden een winter werkjas met mesh voering voldoende. De belangrijkste eigenschap van de werkjas is dat hij winddicht is. Blaklader 4890 en Blaklader 4886 zijn bijvoorbeeld modellen met deze eigenschappen.


Met deze drie lagen heb je een complete outfit voor de winter, herfst en het voorjaar. Afhankelijk van de temperatuur tijdens de werkdag of het seizoen kan je variëren in de lagen. Bijvoorbeeld tijdens een droge en zonnige dag met een temperatuur van 15 graden kan laag 3 uit worden gedaan. Gaat het op dezelfde dagen regenen en/of waait het hard? Dan kan laag 2 worden uit gedaan.


Kortom, met het 3-lagen systeem heeft u altijd de juiste werkkleding in de winter!

 

Recente artikelen

Tags

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes en acties.
Kies uw taal
Kies uw valuta
€

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal excl. btw
€0,00
Bestel nog voor €75,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!